menu icon menu icon
blog - Manon Vadelorge

Een nieuwe editie van een dag die volledig in het teken staat van het beroep van scenarist!

15-06-2023

De Screenwriters’ Day is een dag die integraal in het teken staat van het beroep van scenarist. Op deze dag gaan een aantal rondetafelgesprekken door, waarbij de sprekers de uitdagingen van het beroep onder de loep nemen door zich toe te spitsen op de verschillende fases van een carrière.

De Screenwriters' Day 2023 zal plaatsvinden op vrijdag 30 juni in het MEDAA

Programma

11u00-13u00: Boekverfilming: Opportuniteiten en juridische kwesties

Dit jaar hebben we het genoegen om schrijfster Adeline Dieudonné (La vraie vie / Het echte leven) te verwelkomen. Samen met jurist Tanguy Roosen bespreken ze de scenariële uitdagingen van een boekbewerking.

Welke mogelijkheden biedt de bewerking van een boek? Met welke factoren moet rekening worden gehouden in de werkrelatie? Hoe kan de samenwerking zo vruchtbaar mogelijk worden gemaakt? Welke rol spelen auteur en scenarist in de bewerking? Dit zijn slechts enkele van de vragen die onze gastsprekers zullen proberen te beantwoorden.

15u00-17u00 : Speeddates tussen scenaristen en producenten

Dit jaar biedt de Screenwriters’ Day one-to-one meetings aan om de opkomst van nieuwe stemmen aan te moedigen en producenten te helpen nieuwe profielen van scenaristen te ontdekken voor hun series, kortfilms en speelfilmprojecten.

De vacatures van de deelnemende productiehuizen staan online. Geïnteresseerde scenaristen mogen zich hier inschrijven en solliciteren.

Hou er aub rekening mee dat nadat u hebt gesolliciteerd, het productiehuis uw afspraak ook moet bevestigen.

share this

blog

CUT TO: GENT kijkt terug op een geslaagde editie

Het festival brengt filmmakers samen en biedt het publiek een inspirerende mix van onder meer films, workshops en netwerkmomenten.

Lees meer

blog

Unwrap festival voor professionals en studenten uit de entertainmentsector

Van 12 tot 14 oktober kan je in Kortrijk naar Unwrap, een crossover festival waar professionals, opleidingen, start-ups en freelancers uit de entertainment- en gamesector elkaar ontmoeten.

Lees meer

blog

Artisan Platform en Amplo/Paymate versterken de creatieve sector

Artisan Platform en Paymate, de payroll service van Amplo, versterken de creatieve sector

Lees meer