menu icon menu icon
blog - Manon Vadelorge

Een nieuwe editie van een dag die volledig in het teken staat van het beroep van scenarist!

15-06-2023

De Screenwriters’ Day is een dag die integraal in het teken staat van het beroep van scenarist. Op deze dag gaan een aantal rondetafelgesprekken door, waarbij de sprekers de uitdagingen van het beroep onder de loep nemen door zich toe te spitsen op de verschillende fases van een carrière.

De Screenwriters' Day 2023 zal plaatsvinden op vrijdag 30 juni in het MEDAA

Programma

11u00-13u00: Boekverfilming: Opportuniteiten en juridische kwesties

Dit jaar hebben we het genoegen om schrijfster Adeline Dieudonné (La vraie vie / Het echte leven) te verwelkomen. Samen met jurist Tanguy Roosen bespreken ze de scenariële uitdagingen van een boekbewerking.

Welke mogelijkheden biedt de bewerking van een boek? Met welke factoren moet rekening worden gehouden in de werkrelatie? Hoe kan de samenwerking zo vruchtbaar mogelijk worden gemaakt? Welke rol spelen auteur en scenarist in de bewerking? Dit zijn slechts enkele van de vragen die onze gastsprekers zullen proberen te beantwoorden.

15u00-17u00 : Speeddates tussen scenaristen en producenten

Dit jaar biedt de Screenwriters’ Day one-to-one meetings aan om de opkomst van nieuwe stemmen aan te moedigen en producenten te helpen nieuwe profielen van scenaristen te ontdekken voor hun series, kortfilms en speelfilmprojecten.

De vacatures van de deelnemende productiehuizen staan online. Geïnteresseerde scenaristen mogen zich hier inschrijven en solliciteren.

Hou er aub rekening mee dat nadat u hebt gesolliciteerd, het productiehuis uw afspraak ook moet bevestigen.

share this

blog

Amplo is trotse sponsor van illustratief & TUIGfestival.

TUIG bezieler Jens Dawn vertelt over de geweldige chaos van TUIGfestival

Lees meer

blog

Als trotse partner van Anima, financiert Amplo de award voor Beste Studentenfilm.

Met het poëtische Jan wint Febe Van Avermaet de prijs voor Beste Belgische Studentenfilm op Anima Festival

Lees meer

blog

Flexi-jobs: wat verandert er in 2024?

Op 1 januari 2024 veranderde de regelgeving rond flexi-jobs. Er kwamen nieuwe sectoren bij en de minimumlonen en werkgeversbijdragen zijn aangepast. Lees verder voor de details en voordelen van de belangrijkste nieuwigheden.

Lees meer