menu icon menu icon
VOOR FREELANCERS

Onze aanpak

Hoe helpt Amplo jou praktisch verder? 


Heb je binnenkort een opdracht binnen de creatieve- of artistieke sector? Amplo zorgt ervoor dat je een correcte verloning krijgt, goed geïnformeerd wordt en volledig wettelijk beschermd bent. Dit alles met de hulp van jouw persoonlijke consulent. Bij Amplo vind je de ondersteuning die je verdient! Volg ons eenvoudige stappenplan: 

1. Schrijf je in via het online formulier of spring even binnen


Het is belangrijk dat wij over je persoonlijke gegevens beschikken aangezien Amplo je juridische werkgever wordt en jij onze werknemer. De inschrijving is kosteloos en eenmalig. Enkel bij wijzigingen van je gegevens breng je ons op de hoogte.

Inschrijven kan via het online formulier of je komt langs bij jouw dichtstbijzijnde kantoor

2. Geef je opdracht door aan je persoonlijke consulent


Heb je een opdracht te pakken? Bezorg ons vóór je start met werken alle gegevens die we nodig hebben om een contract op te maken. Het is belangrijk dat je de job doorgeeft vóór je start met werken. Zo kunnen wij zorgen voor een dimona-aangifte en brengen we de sociale zekerheid op de hoogte dat je aan het werk bent. De gegevens van de opdracht kan je ons bezorgen via telefoon of e-mail. 

Heb je een lastminute opdracht en zijn de kantoren gesloten? Ook buiten de kantooruren brengen wij voor jou het contract in orde. Geef via het gratis nummer 0800 84 900 de gegevens van je job door aan een van onze vaste Amploconsulenten.

3. Amplo brengt het contract in orde


We maken je arbeidscontract op en sturen het je via e-mail. Je loon bespreek je zelf met je opdrachtgever, maar wij bewaken mee dat je loon aan de wettelijke loonbarema’s voldoet. Heb je advies nodig rond het bepalen van je factuurbedrag? Wij denken graag met je mee aan de hand van een persoonlijke berekening. 

Heb je onkosten gemaakt? Ben je met je eigen wagen naar de job gereden? Of heb je thuiswerk verricht? Wij passen de toegelaten of bewezen onkostenvergoedingen toe en gaan na of we andere extralegale voordelen in het contract moeten opnemen, zoals bijvoorbeeld maaltijdcheques of thuiswerkvergoeding. 

4. Amplo voert wekelijks betalingen uit


In de week na de opdracht vragen wij je opdrachtgever om bevestiging van de prestatie. Op basis daarvan betalen wij je uit. Dit kan dus al snel gebeuren, in de week die volgt op het werk. De verwerking van het loon gebeurt wekelijks op woensdag. Afhankelijk van je bank, ontvang jij het loon op vrijdag of maandag.

Bij elke betaling van je loon ontvang je een loonbon met de afrekening van je tewerkstelling. Wil je een overzicht van een langere periode? Aarzel niet om een tewerkstellings detail te vragen aan jouw persoonlijke consulent. 

Amplo betaalt alle correcte bijdragen aan zowel RSZ als belastingen.
Bovendien heb je onder meer recht op betaalde feestdagen, vakantiegeld, een eindejaarspremie (indien je voldoet aan de voorwaarden), gewaarborgd loon bij ziekte en klein verlet.

 

  • Betaalde feestdagen: als je werkt op een feestdag, wordt het loon dubbel betaald. In bepaalde gevallen heb je ook recht op een betaalde feestdag na jouw opdrachten. Dit is afhankelijk van jouw anciënniteit.

 

  • Eindejaarspremie: het sociaal fonds van uitzendkrachten of jouw vakbond betaalt jaarlijks de eindejaarspremie in december. Dit enkel wanneer je binnen de referteperiode  (1/7/20xx – 30/6/20xx+1) 65 dagen of 494 uren tewerkgesteld bent. 

  • Vakantiegeld:  Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie (RJV) betaalt het vakantiegeld indien je kunstenaarscontracten of arbeiderscontracten hebt. In het jaar volgend op je tewerkstelling ontvang je van het RJV een afschrift en vervolgens betaalt men het vakantiegeld. Indien je bediendecontracten hebt, stort Amplo steeds het vakantiegeld bij elke betaling. Heb je een vakantieattest nodig? Vraag dit op bij je persoonlijke consulent.

  • Klein Verlet: Afhankelijk van jouw anciënniteit, heb je het recht één of meerdere dagen afwezig te zijn zonder verlies van loon bij gebeurtenissen zoals een huwelijk van je broer of zus, een overlijden van een ouder of de plechtige communie van je kind. 

  • Ziekte/arbeidsongeschiktheid: Wanneer je op een geplande werkdag ziek valt, heb je volgens de wettelijke voorwaarden recht op uitbetaling van deze dagen.