menu icon menu icon
OVER AMPLO

Maak kennis met Amplo, Sociaal Bureau voor Kunstenaars

Wat is onze visie?

 • Het is voor Amplo essentieel om duurzame relaties te creëren tussen medewerkers en organisaties.

 • In al onze activiteiten tonen wij respect en begrip voor het kunstenaarschap en alles wat daarbij komt kijken.

 • We vinden het belangrijk om bereikbaar, toegankelijk en transparant te zijn.

Hoe pakken we dit aan? 

 • We bieden ondersteuning bij het ontwikkelen van langdurige, stabiele loopbaanpaden voor zowel scheppende en uitvoerende artiesten, als voor technisch ondersteunende functies zoals technici op een festival of de crew op een filmset. Amplo begeleidt mee carrières en toekomstplannen zodat de sterktes van creatieve werknemers worden uitgespeeld.

 • Amplo kijkt nauwlettend toe op een correcte sociale bescherming en verloning van werknemers. We breiden dagelijks onze sociaal-juridische en financiële vakkennis uit door samen te werken met opdrachtgevers, partnerorganisaties en steunpunten zoals Podiumkunsten.be, Mediarte.be, Poppunt, Kunstenloket en de Commissie Kunstenaars.

 • We gebruiken cijfers en voorbeelden uit de praktijk om trends en behoeftes te signaleren aan beleidsmakers. Op die manier kunnen we informeren en sensibiliseren waar nodig, terwijl we actief en vooruitziend oplossingen zoeken voor problemen.

 • Er is steeds een kantoor in je buurt, waar je warm onthaald wordt en een persoonlijk aanspreekpunt hebt. Als het nodig is voor je project kunnen we ook tijdelijk of voor een langere periode een in-house consulent voorzien.

Onze aanpak op maat

 • Onze juridische dienst leeft op het scherpst van de snee en slaagt erin om de gemeenschappelijke deler te vinden tussen de strenge wettelijke bepalingen van de arbeidsmarkt en het veranderlijke karakter van de creatieve sector.
 • Amploconsulenten krijgen regelmatig opleidingen en kunnen zo gespecialiseerde hulp en advies aanbieden bij de ontwikkeling van een artistieke loopbaan, zowel voor individuen als voor organisaties.

 • We zijn continu bezig met het ontwikkelen en uitwerken van praktische en gebruiksvriendelijke tools die kunnen dienen als hefboom voor creatie.

 • Al onze diensten zijn maatwerk. We luisteren naar de noden van je organisatie en stemmen onze dienstverlening af op jouw concrete situatie.

Blijf je graag op de hoogte van de actualiteit in de creatieve sector?

Volg ons op Facebook.

Wij luisteren!


Heb je vragen over jouw concrete situatie als opdrachtgever? Wil je onze mening in verband met kwesties over de arbeidsmarkt in de creatieve sector? Of wil je meer weten over onze manier van werken? Contacteer dan een consulent in je dichtstbijzijnde kantoor, maak een afspraak of vertel het ons op Facebook.

Vind je kantoor