menu icon menu icon

Amplo Academy

Als vaste partner van de creatieve sector heeft Amplo een jarenlange expertise op het vlak van loonverwerking voor freelancers, sociale wetgeving in de sector, begeleiding naar het kunstenaarsstatuut en andere sectorspecifieke onderwerpen.

Die kennis delen we graag in infosessies op evenementen, in onze kantoren of ter plekke in jouw onderneming of school.

 

Wil je een infosessie volgen?

Schrijf je in op één van onze infosessies of webinars. 

'Webinar Wednesdays'! 

 

Ook in 2024 gaan we verder met onze maandelijkse webinars. Dit is een laagdrempelige opportuniteit waar je als freelancer gratis kan op aansluiten. Je maakt kennis met de werking van Amplo en, niet onbelangrijk, je komt er meer te weten over de verschillende verloningsmogelijkheden in België.

 

Geld verdienen met je creativiteit, het is niet altijd even makkelijk. Maar hoe kun je je nu eigenlijk 100% legaal laten uitbetalen voor een concert, lessenreeks, workshop, acteren in een theaterstuk, schrijven van een tekst,…? En hoe zit dat dan precies met btw, belastingen of sociale zekerheid? Wat is voor jou het meest interessant: werken via artikel 1 bis, een projectcontract, een interimcontract, een structuur oprichten of toch maar via de kleine vergoedingsregeling?

 

Amplo legt je dat haarfijn uit. Er is ook ruimte voor al jouw vragen, zodat je de best mogelijke oplossing kent voor de situaties waar jij mee in contact komt.

Kan je het webinar niet live bijwonen? Geen zorgen! Er is telkens een replay beschikbaar die je tot twee weken na het webinar kan bekijken. 

 

Bekijk de replay van ons laatste webinar hier.

 

Vragen over auteursrechten?

 

Bekijk de replay van ons webinar hier.

Het kunstwerkattest en de kunstwerkuitkering

 

Er is al veel over gezegd en geschreven maar sinds begin januari 2024 is het, ein-de-lijk, zo ver. De kunstwerkcommissie is up and running, het WITA-platform is gebruikensklaar en alle sociale hervormingen voor kunstwerkers zijn nu van kracht


Wat is dat kunstwerkattest nu eigenlijk en wat kan je er als kunstwerker mee? Wie komt in aanmerking voor een kunstwerkuitkering en wat zijn de voorwaarden? Amplo navigeert je in deze webinar van een uurtje door wat deze hervormingen inhouden en legt alles in mensentaal aan je uit.


Schrijf je in voor deze webinar en stel gerust vragen in de chat!


Kan je er niet live bij zijn? Geen zorgen! Onze webinars blijven telkens tot twee weken beschikbaar als replay.

 

Volgende webinar:

 

22/05 - 12u

 

Onze webinars per sector

 

Hoe organiseer ik me als stagehand of technieker in de podiumkunsten of de evementsector

 

Je wil graag de handen uit de mouwen steken als stagehand of podiumtechnieker maar je weet niet hoe je jezelf legaal kan laten uitbetalen? Amplo legt in deze webinar uit wat er mogelijk. We overlopen de verschillende oplossingen en halen de voor- en nadelen aan. Welke vorm is voor jou het meest interessant?

Je kan vragen stellen over je specifieke situatie en je bedenkingen voorleggen. Onze consulenten helpen je graag klaarheid te scheppen.

 

17/04 - 12u

 

Deepdive in de audiovisuele sector

 

Ben jij actief voor of achter de (televisie)schermen? Heb je een passie voor de audiovisuele sector en de filmindustrie? Dan is deze webinar misschien iets voor jou.

 

In de audiovisuele sector werk je vaak projectmatig en worden er vaak lange dagen gedraaid waardoor et een specifiek kader is rond arbeidsvoorwaarden. Deze deepdive in de audiovisuele sector belicht de verschillende verloningsmogelijkheden in België en geeft enkele tips & tricks rond het zoeken naar werk.

 

19/06 - 12u

 

Wil je een infosessie organiseren?

  • Wil je jouw freelance medewerkers informeren over verloning in de creatieve sector?
  • Sta je aan de start van een groot project en wil je je team klaarstomen?
  • Organiseer je opleidingen voor creatieve profielen en wil je hen voorbereiden op de administratieve kant van het freelance bestaan?

Dan is een inhouse infosessie van Amplo de perfecte tool!

We stellen graag infosessies samen op basis van jouw vragen of noden, vb auteursrechten, fiscaliteit, werken in het buitenland.