menu icon menu icon

Sociaal bureau voor kunstenaars of HR-partner?

Amplo is een zowel een Sociaal Bureau voor Kunstenaars als een HR-partner voor heel wat sectoren binnen de creatieve wereld. Onze services beperken zich niet tot uitvoerende en scheppende artiesten: we bieden expertise rond verloning van creatieve beroepen in de brede zin van het woord. Opdrachtgevers uit de audiovisuele, culturele en artistieke sector kunnen bij ons terecht, net als freelancers uit verschillende velden.

In welke sectoren is Amplo actief als SBK of HR-partner?

 

Audiovisuele sector

 

België heeft terecht een goede reputatie in de film- en televisiewereld: ons kleine land heeft groot talent in huis. Deze bedrijfstak groeit, en niet alleen door de ondersteuning van de tax shelter. Bij Amplo blijven we innoveren en evolueren op het ritme van de sector. Of je nu een eenmalig groot project zakelijk wil laten ondersteunen, of een productiehuis hebt en een partner zoekt voor een langlopend programma, wij hebben als Sociaal Bureau voor Kunstenaars de tools op zak.

Podiumkunsten

 

Amplo werd opgericht voor de specifieke noden van deze sector. Ook al hebben we ondertussen onze expertise uitgebreid,  ons hart klopt nog steeds voor de muziek-, theater-, dans- en circuswereld. We beschikken dan ook over een groot pakket aan toegepaste diensten om tegemoet te komen aan werkgevers en werknemers uit deze boeiende sector.

 

Evenementensector

 

Bouw je standen op beurzen in binnen- of buitenland? Verzorg je podia voor festivals of installeer je licht- en geluidsinstallaties op bedrijfsfeesten? Amplo begrijpt als geen ander de vereisten en onregelmatige werkuren van deze jobs. Je kan bij ons Sociaal Bureau voor Kunstenaars terecht voor de correcte inschrijving en bescherming van je werknemers.

Socio-culturele sector

 

België kent een gevarieerd verenigingsleven en een uitgebreid netwerk van socio-culturele organisaties die instaan voor onder andere cultuureducatie en schoolvoorstellingen. Bij Amplo vinden deze vaak kleinere organisaties een uitgebreid zakelijk kader om hun dagelijkse werking te ondersteunen.

 

Artistieke sector

 

Je kan als organisatie gemakkelijk beroep doen op beeldende kunstenaars, auteurs, fotografen en andere creatievelingen. Wij regelen de administratie zodat jullie samen kunnen creëren.

Geschreven media

 

Copywriters, redacteurs en journalisten werken bijna standaard op freelance basis. Als SBK zorgen wij mee voor de nodige flexibiliteit in het inhuren van hun talenten.

 

Grafische sector

 

Ontwerpers, webdesigners, social media-wizards enzovoort: ook jullie zijn welkom bij ons Sociaal Bureau voor Kunstenaars en kunnen we helpen.

En al die anderen…

 

Álle organisaties, ook zij die niet in de creatieve sector opereren, kunnen van Amplo gebruik maken. Een school die bijvoorbeeld een band wil laten optreden tijdens het eindejaarsfeest, een gemeente die een straatartiest wil inhuren tijdens de dorpsdag of een warenhuis dat een bedrijfsfilm wil opnemen: zij kunnen hun niet-zelfstandige freelancers correct met Amplo verlonen. Elke creatieve functie kan via ons ingeschreven worden.

Welk type organisatie kan hulp vragen aan een SBK?

 

Of je nu een kleine vzw beheert, de personeelsdienst van een groot bedrijf runt, de productie van een kort audiovisueel project overziet of een eenmanszaak hebt, iedereen kan met Amplo werken. Wij passen onze dienstverlening aan jouw specifieke vraag aan. Zelfs als privépersoon kan je iemand uitbetalen voor een service en voor die prestatie een factuur ontvangen.

Samenwerking met een Sociaal Bureau voor Kunstenaars: voorwaarden


Om te kunnen werken met een SBK als Amplo  …

 

  • … kan je voor een bepaalde opdracht geen beroep doen op de KVR (kleine vergoedingsregel) of andere onkosten- en vrijwilligersvergoedingen.
  • … moet je werknemers betalen volgens de wettelijke barema’s van je paritair comité. Voor info over en hulp bij deze financiële en juridische kwesties, kan je altijd bij een van onze consulenten terecht.
  • … moet de info over de tewerkstelling bij ons terechtkomen vooraleer het werk begint, zodat wij op tijd een wettig contract kunnen aanmaken.
  • … moet je werken met niet-zelfstandige freelancers of tijdelijke werkkrachten voor een bepaalde (creatieve) opdracht.