menu icon menu icon
blog - Manon Vadelorge

CUT TO: GENT kijkt terug op een geslaagde editie

20-09-2023
Photographer: Théo Degen

Van 14 tot en met 17 september vond de 6de editie van het kortfilmfestival CUT TO: GENT plaats. Het festival brengt filmmakers samen en biedt het publiek een inspirerende mix van onder meer films, workshops en netwerkmomenten.

Uit meer dan 500 inzendingen werden 59 kortfilms vertoond in Sphinx Cinema, waarvan een groot deel ook in première ging. De regisseurs van de geselecteerde kortfilms, nationaal en internationaal, waren aanwezig om dieper in te gaan over hun projecten tijdens interviews. Het festival kon rekenen op zo’n 800 bezoekers.

Amplo is al jaren partner van CUT TO: GENT en gaf de workshop ‘Let’s talk money’, samen met Cultuur Gent, Alles Kan en Sabam for Culture. Vragen over verloning, jobs en auteursrechten kwamen aan bod en werden besproken in de gezellige setting van Tank Station.

Tijdens de slotavond werd de Amplo juryprijs uitgereikt aan Théo Degen en Charlotte Muller voor hun kortfilm ‘Alice and the sunflowers’.

“We konden dit jaar weer een groot aantal liefhebbers van kortfilms ontvangen, dus missie geslaagd, vooral omdat het ons doel is om nieuwe filmmakers in contact te brengen met een breed publiek.” aldus Sven Spur, organisator van het evenement.

Meer informatie over CUT TO: GENT

share this

blog

Back to basics: Amplo wie, wat en hoe?

Amplo blijft evolueren en diensten uitbreiden, maar hier geven we nog eens de essentie mee. Wat kan Amplo voor jou betekenen?

Lees meer

blog

Flexibel werken in de entertainmentsector

België breidt flexijobs uit naar entertainment- en evenementbedrijven. Als HR-partner van de creatieve sector biedt Amplo vanaf nu dus ook flexicontracten aan.

Lees meer

blog

Review : Film Fest Gent 2023

Dit jaar mocht Film Fest Gent maar liefst 50 kaarsjes uitblazen!

Lees meer