menu icon menu icon

Amplo Academy

Als vaste partner van de creatieve sector heeft Amplo een jarenlange expertise op het vlak van loonverwerking voor freelancers, sociale wetgeving in de sector, begeleiding naar het kunstenaarsstatuut en andere sectorspecifieke onderwerpen.

Die kennis delen we graag in infosessies op evenementen, in onze kantoren of ter plekke in jouw onderneming of school.

 

Wil je een infosessie volgen?

Schrijf je in op één van onze infosessies of webinars. 

2023: 'Webinar Wednesdays'! 

 

Ook in 2023 gaan we verder met onze maandelijkse webinars. Dit is een laagdrempelige opportuniteit waar je als freelancer gratis kan op aansluiten. Je maakt kennis met de werking van Amplo en, niet onbelangrijk, je komt er meer te weten over de verschillende verloningsmogelijkheden in België.

 

Geld verdienen met je creativiteit, het is niet altijd even makkelijk. Maar hoe kun je je nu eigenlijk 100% legaal laten uitbetalen voor een concert, lessenreeks, workshop, acteren in een theaterstuk, schrijven van een tekst,…? En hoe zit dat dan precies met btw, belastingen of sociale zekerheid? Wat is voor jou het meest interessant: werken via artikel 1 bis, een projectcontract, een interimcontract, een structuur oprichten of toch maar via de kleine vergoedingsregeling?

 

Amplo legt je dat haarfijn uit. Er is ook ruimte voor al jouw vragen, zodat je de best mogelijke oplossing kent voor de situaties waar jij mee in contact komt.

Kan je het webinar niet live bijwonen? Geen zorgen! Er is telkens een replay beschikbaar die je tot twee weken na het webinar kan bekijken. 

 

Schrijf je in door op de datum naar keuze te klikken.

 

06/12 - 12u - Auteursrechten

 

Van kunstenaarsstatuut naar kunstwerkattest en - uitkering

 

Het kunstenaarsstatuut, da's niet zomaar een statuut voor kunstenaars maar wél een set van voordeelregels in de werkloosheid. Na 20 jaar is er verandering op komst; welke veranderingen zijn al in voege en welke komen er nog aan? 

 

Bekijk de replay van ons laatste webinar hier.

 

Infosessie: verloning voor artiesten

 

Geld verdienen als artiest, hoe doe je dat? Wat als ik geen facturen kan uitschrijven? Hoe zit dat nu met KVRs gebruiken?
De immer enthousiaste Tara Beutels van Amplo maakt je wegwijs in in deze sessie rond verloning voor artiesten!
Amplo is een Sociaal Bureau voor Kunstenaars (SBK) en helpt iedereen die opdrachten wil factureren zonder daarvoor zelfstandig te worden. Daarnaast geven ze ook infosessies over verloning, het kunstwerkattest en meer.

Wil je een infosessie organiseren?

  • Wil je jouw freelance medewerkers informeren over verloning in de creatieve sector?
  • Sta je aan de start van een groot project en wil je je team klaarstomen?
  • Organiseer je opleidingen voor creatieve profielen en wil je hen voorbereiden op de administratieve kant van het freelance bestaan?

Dan is een inhouse infosessie van Amplo de perfecte tool!

We stellen graag infosessies samen op basis van jouw vragen of noden, vb auteursrechten, fiscaliteit, werken in het buitenland.