Amplo Academy

Als vaste partner van de creatieve sector heeft Amplo een jarenlange expertise op het vlak van loonverwerking voor freelancers, sociale wetgeving in de sector, begeleiding naar het kunstenaarsstatuut en andere sectorspecifieke onderwerpen.

Die kennis delen we graag in infosessies op evenementen, in onze kantoren of ter plekke in jouw onderneming of school.

2023: 'Webinar Wednesdays'! 

Ook in 2023 gaan we verder met onze maandelijkse webinars. Dit is een laagdrempelige opportuniteit waar je als freelancer gratis kan op aansluiten. Je maakt kennis met de werking van Amplo en, niet onbelangrijk, je komt er meer te weten over de verschillende verloningsmogelijkheden in België.

Geld verdienen met je creativiteit, het is niet altijd even makkelijk. Maar hoe kun je je nu eigenlijk 100% legaal laten uitbetalen voor een concert, lessenreeks, workshop, acteren in een theaterstuk, schrijven van een tekst,…? En hoe zit dat dan precies met btw, belastingen of sociale zekerheid? Wat is voor jou het meest interessant: werken via artikel 1 bis, een projectcontract, een interimcontract, een structuur oprichten of toch maar via de kleine vergoedingsregeling?

Amplo legt je dat haarfijn uit. Er is ook ruimte voor al jouw vragen, zodat je de best mogelijke oplossing kent voor de situaties waar jij mee in contact komt.

Kan je het webinar niet live bijwonen? Geen zorgen! Er is telkens een replay beschikbaar die je tot twee weken na het webinar kan bekijken. 

Schrijf je in door op de datum naar keuze te klikken.

7/06/2023 - Hoe organiseer ik me als stagehand of technieker in de podiumkunsten- of muzieksector?

 

 

Van kunstenaarsstatuut naar kunstwerkattest en - uitkering

Het kunstenaarsstatuut, da's niet zomaar een statuut voor kunstenaars maar wél een set van voordeelregels in de werkloosheid. Na 20 jaar is er verandering op komst; welke veranderingen zijn al in voege en welke komen er nog aan?

Amplo organiseert informatieve webinars omtrent de hervorming van het kunstenaarsstatuut en het nieuwe kunstwerkattest. Schrijf je in door op een datum hieronder te klikken en kom er alles over te weten in een hands-on infosessie. Kan je er niet live bij zijn? Geen probleem! Onze webinars zijn telkens 2 weken als replay beschikbaar.

Je kan tijdens het webinar vragen stellen in de chat.

Let op! De plaatsen zijn beperkt dus wees er snel bij!

28/06/2023 - 12u - Registreer hier!

--------------------------------------

De werking van Amplo

Wie is Amplo en wat doen we? Bekijk hier ons filmpje met basisinformatie over de werking van Amplo.

Wil je via Amplo aan de slag?

Contacteer je dichtstbijzijnde kantoor.

Het kunstenaarsstatuut

Wat is kunstenaarsstatuut? Bekijk hier ons filmpje met basisinformatie over het kunstenaarsstatuut.

Wil je meer toegepaste info over jouw situatie?

Neem dan contact op met jouw sectorspecialist.