menu icon menu icon
blog - Fien Meynendonckx

Unwrap festival breidt uit met steun van Amplo

21-06-2024

Al sinds de eerste editie steunt Amplo Unwrap, hét festival voor professionals uit creatieve sectoren. In dit vierde jaar bundelt Unwrap de krachten met het Kortrijkse muziekfestival Sonic City. Een samenwerking naar ons hart, waar we jou graag tegen het lijf lopen. Lees hieronder waarom je 3 tot 10 november 2024 alvast in je agenda moet zetten.

Vier redenen om naar Kortrijk af te zakken voor Unwrap festival

1. De toekomst van de entertainmentindustrie

Amplo heeft een neus voor innovatieve projecten, en Unwrap is dat zeker. Het is dé plek waar de toekomst van de entertainmentindustrie zich verzamelt. Kunstenaars, CEO’s, organisaties en freelancers ontmoeten elkaar en geven samen vorm aan de media, muziek, film en games van morgen.

TIP! Om de professionalisering van creatieve sectoren te ondersteunen, informeert Amplo vrijblijvend startups en freelancers over verloning. Het is ons doel om België aantrekkelijker te maken voor talent, en de zogenaamde brain drain naar het buitenland in te tomen. Kom dus zeker naar onze infosessie voor freelancers.

Bekijk hier binnenkort het programma van de industry days op Unwrap

2. Spelen naar hartenlust

Of je nu jong bent of oud(er), een echte gamer of een nieuwsgierige leek, op de Play Day van Unwrap speel je de nieuwste Vlaamse games van eigenzinnige developers. Kom met vrienden en familie voor een digitale spelletjesdag.

3. Een kruisbestuiving tussen media en muziek

Muziekfestival Sonic City zet al vijftien jaar ontdekking en eclectisme centraal, en dat is exact wat ook Unwrap wil doen. In 2024 stemmen beide festivals de programma’s op elkaar af, met één overlappende dag. In de toekomst zullen ze samenwerken aan een groot Kortrijks stadsfestival.

Op de Unwrap Music Innovation Day vang je alvast een glimp op van de toekomst van de muziekindustrie, dankzij een internationale line-up van ondernemers, onderzoekers en pioniers uit de muziekwereld.

4. Jobbeurs voor professionals en studenten

De Unwrap Career Fair is een stage- en jobbeurs voor recruiters, studenten en werkzoekenden uit de entertainmentindustrie. Kom naar de Amplo-stand voor meer uitleg over correcte verloning. Want zelfs in projectgestuurde sectoren als de gaming-, muziek- of filmindustrie, hoef je geen zelfstandige te worden. Wij leggen je uit hoe dat werkt!

Volg onze blog en socials voor meer updates over Unwrap festival.

Vragen over de verloning van jouw freelance activiteiten? Contacteer een Amplo-kantoor in jouw buurt.

share this

blog

Commercial Manager Kunsten Lieselotte Deforce vliegt uit

Freelancers of organisaties uit de kunsten werden de voorbije acht jaar ondersteund door hun Commercial Manager Lieselotte Deforce. Zij neemt vanaf juli 2024 een sprong in het onbekende, en gaat een horecazaak uitbaten in Zwevegem.

Lees meer

blog

Unwrap festival breidt uit met steun van Amplo

Vier redenen om naar Kortrijk af te zakken voor Unwrap festival

Lees meer

blog

Politiek debat over de audiovisuele sector

De belangen van de audiovisuele sector op de politieke kaart aan het begin van een nieuwe beleidsperiode. De drie belangrijkste punten van het debat op een rij.

Lees meer