menu icon menu icon
blog - Manon Vadelorge

Review : Film Fest Gent 2023

27-10-2023

Dit jaar mocht Film Fest Gent maar liefst 50 kaarsjes uitblazen! En dat feestgedruis heeft de festivalbezoeker geweten. Amplo was reeds voor de 5de maal partner en we zijn trots een duwtje in de rug te kunnen geven bij de jonge makers. Hier is een samenvatting van wat er allemaal gebeurde.

Het filmfestival opende de jubileumeditie met de film Holly van Fien Troch. Het verhaal liet niemand onberoerd en gaf het startschot voor een hoop knappe vertoningen uit eigen bodem en ver daarbuiten. Belgische premières die vertoond werden waren ‘She, They, Us’, ‘Zlata’, ‘Amal’, ‘Camping Du Lac’, ‘Augure’, ‘Here’ en ‘Draw for change!’.

Voor het gouden jubileum lanceerde het festival ‘2x25’. 25 componisten schreven een muziekstuk waarmee vervolgens 25 filmmakers geïnspireerd aan de slag gingen om een kortfilm te maken. Een unieke kruisbestuiving. Al deze kortfilms kunnen hier bekeken worden.

Tijdens de VAF sectordag kwamen professionals samen voor talks en panelgesprekken, gevolgd door het Feest van het filmberoep.

Amplo reikt al enkele jaren de prijs uit voor de Competitie voor Belgische Studentenkortfilms. De veelbelovende student die dit jaar met de prijs naar huis ging was Evi Cats met haar kortfilm ‘In attesa di una tempesta solare’.

De World Soundtrack Awards, de jaarlijkse awards voor film- en televisiemuziek, zijn ook onlosmakelijk verbonden aan het festival. En muziek uit iconische videogames kreeg dit jaar ook een speciaal plaats, tijdens het Press Play concert.

Op naar de volgende 50 jaar!

share this

blog

Als trotse partner van Anima, financiert Amplo de award voor Beste Studentenfilm.

Met het poëtische Jan wint Febe Van Avermaet de prijs voor Beste Belgische Studentenfilm op Anima Festival

Lees meer

blog

Flexi-jobs: wat verandert er in 2024?

Op 1 januari 2024 veranderde de regelgeving rond flexi-jobs. Er kwamen nieuwe sectoren bij en de minimumlonen en werkgeversbijdragen zijn aangepast. Lees verder voor de details en voordelen van de belangrijkste nieuwigheden.

Lees meer

blog

Als trotse partner van FFO, financiert Amplo mee de award voor Beste Kortfilm.

Met Een mild gebaar ontving regisseur Ann-Julie Vervaeke de prijs voor beste kortfilm op het afgelopen Filmfestival van Oostende. Amplo is een van de trotse sponsors van deze prijs.

Lees meer