menu icon menu icon
blog - Manon Vadelorge

AMPLO ondersteunt Unwrap, hét event voor de Vlaamse entertainmentsector

29-06-2023

Van 12 tot 14 oktober kan je in Kortrijk naar Unwrap, een crossover festival waar professionals, opleidingen, start-ups en freelancers uit de entertainment- en gamesector elkaar ontmoeten. Deze derde editie wordt getrokken door het kersvers opgerichte Flanders Game Hub, mét ondersteuning van AMPLO.

Naar aanleiding van Unwrap sprak AMPLO met Rik Leenknegt en Natascha Rommens, general manager en partnership manager van Flanders Game Hub. Zij vertellen over de oprichting en missie van Flanders Game Hub, over de toekomst van entertainment en het talent in Vlaanderen.

Rik Leenknegt

Flanders Game Hub ondersteunt talent van eigen bodem

Flanders Game Hub is een initiatief van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle. De gamesector bloeit al jaren in Vlaanderen, maar veel talent uit onze kwaliteitsvolle opleidingen stroomt door naar een carrière in het buitenland.

“Nu hebben we een overheid die in de sector gelooft. De oprichting van Flanders Game Hub volgt op de ontwikkeling van het VAF Gamefonds en de nieuwe tax shelter voor de gamesector. We willen al die diverse elementen met elkaar in verbinding brengen en versnippering tegengaan. Dit doen we door opleidingen, freelancers, start-ups, gevestigde spelers en belangenorganisaties zoals FLEGA met elkaar te verbinden. Die connectie zal meer en meer mensen overtuigen van een carrière in de gamesector in eigen regio.”

Hoe Flanders Game Hub dat doet? Door de schouders te zetten onder festivals als Unwrap, maar ook door mensen die een bedrijf willen starten, te ondersteunen. “We stellen specialisten en business developers ter beschikking om startups een duw in de rug te geven.”

Natascha Rommens

Unwrap : uniek festival

Hét paradepaardje van Flanders Game Hub wordt het jaarlijkse Unwrap festival. Niet alleen omdat je er als professional in de gaming industrie bij móet zijn om relevant te blijven, maar vooral omdat het een geweldig feestje wordt.

“Het festival vormt het jaarlijkse start- en eindpunt van onze begeleidingstrajecten met studio’s. Het is een tweedaagse vol inspiratie in alle vormen van het woord. Er zijn keynotes en panelgesprekken over heikele thema’s, maar ook showcases van nieuwe games, filmtechnologie en muziek. Er is een career fair waar meer dan 75 (inter)nationale bedrijven komen scouten, en er zijn infosessies over alle aspecten van werken in de game-industrie.”

Er bestaat momenteel geen enkel festival zoals Unwrap. “Wij willen de sectoroverschrijdende mogelijkheden van gaming technologie tonen. Zo leggen we bijvoorbeeld de film- en gaming industrie naast elkaar. De technologie, workflow en profielen uit die sectoren overlappen immers enorm. Maar we praten ook over de metaverse als trend in alle hoeken van het medialandschap, en we onderzoeken subscription based modellen (zoals die van streamingdiensten) voor games. Daarnaast denken we na over de toekomst van mediaproductie en -consumptie. Van NFT’s tot auteursrechten, van esports tot crossovers met de muzieksector: geen enkel topic is tijdens Unwrap taboe.”


UNWRAP UITGEPAKT

LOCATIE: DEPART - NELSON MANDELAPLEIN - KORTRIJK


INDUSTRY DAYS DO 12 & VR 13 OKTOBER

Voor: professionals, freelancers, organisaties en studenten uit de gamesector, filmsector, muzieksector en brede mediasector

Waarom: om relevant te blijven en de innovatie-boot niet te missen

Fun: van een game-initiatie naar een keynote en van een panelgesprek naar een metal optreden of onvergetelijke afterparty? Alleen tijdens Unwrap!


PLAY DAY ZA 14 OKTOBER

Voor: gezinnen en geïnteresseerden

Waarom: om te spelen en te ontdekken dat games niet alleen leuk zijn voor een kleine niche, maar voor iedereen

Fun: toernooien, VR-games, retrogames en meer.


Unwrap x AMPLO

Als partner van Unwrap zal AMPLO tijdens de industry days ook infosessies geven. Hou het programma in de gaten voor meer info.

“AMPLO is een belangrijke structurele partner die de gamesector mee wil ondersteunen en starters wil beschermen. Zij zijn de ideale organisatie om freelancers en startups naar de correcte contracten te leiden, hen wegwijs te maken in faire auteursrechten of hen te informeren over hun werknemersstatuut. AMPLO kan ook de brug slaan tussen verschillende sectoren en raad geven over samenwerkingen tussen muziek- en gamestudio’s.”


Vragen over werken in de gamesector? Contacteer je AMPLO-consulent.


share this

blog

Commercial Manager Kunsten Lieselotte Deforce vliegt uit

Freelancers of organisaties uit de kunsten werden de voorbije acht jaar ondersteund door hun Commercial Manager Lieselotte Deforce. Zij neemt vanaf juli 2024 een sprong in het onbekende, en gaat een horecazaak uitbaten in Zwevegem.

Lees meer

blog

Unwrap festival breidt uit met steun van Amplo

Vier redenen om naar Kortrijk af te zakken voor Unwrap festival

Lees meer

blog

Politiek debat over de audiovisuele sector

De belangen van de audiovisuele sector op de politieke kaart aan het begin van een nieuwe beleidsperiode. De drie belangrijkste punten van het debat op een rij.

Lees meer