Blog

AMPLO teams up met CREWBOOKING

Amplo gaat een partnership aan met de wereldwijde recruitment- en planningstool "Crewbooking". Een platform ontwikkeld vanuit de onderbuik van onze sector.

Wij zijn fier om vandaag ons partnership met CREWBOOKING voor te stellen: een gebruiksvriendelijk platform én mobiele app dat sectorspecifieke vakmensen linkt aan de bedrijven die op zoek zijn naar deze profielen. Overal ter wereld en om het even wanneer. Crewbooking is echter meer dan enkel een rekruteringsplatform. Het is ook een heuse community van professionals wereldwijd. Allen actief in de brede audiovisuele-, film- en eventindustrie. We spreken over freelancers die zelfstandig zijn, die voor een professionele organisatie werken of via Amplo factureren.

Gaan we de concurrentie aan met onze eigen werking bij Amplo? Je zou kunnen denken van wel, maar dat is niet zo. Integendeel: we gaan een stap verder. Crewbooking is ontwikkeld in België als antwoord op een reële nood in de sector. Omdat we bij Amplo de zaken graag oplossingsgericht aanpakken, gaan we een samenwerking aan met Crewbooking om het platform te ondersteunen en zo verder te groeien. Op die manier ondersteunen we de freelancers en bedrijven en versterken we uiteindelijk de hele creatieve sector.

Er bestaan nog andere oplossingen die gelijkaardige services aanbieden, waarom koos AMPLO voor Crewbooking?

De mensen die Crewbooking ontwikkelen, staan zelf dagelijks op het terrein. Ze werken zowel in de audiovisuele als in de eventsector en ondervonden al jaren dat er een goede tool ontbrak om de link te leggen tussen freelancers en opdrachtgevers. Crewbooking doet dit nu op een organische manier, waarbij agenda’s en jobs op een automatische manier aan elkaar gekoppeld worden, maar steeds rekening houdend met de beschikbaarheden en voorwaarden van de freelancer. Dat maakt de tool ook zo efficiënt.

Daarnaast werkt Crewbooking actief op hun community en leggen ze een database aan van professionals en opdrachtgevers. De huidige Covid situatie zorgt voor de moeilijke omstandigheden waar we ons nu in bevinden. De druk op de beschikbare personeelsbestanden bij onze klanten is enorm: bottlenecks in de planning zijn dagelijkse kost. Crewbooking biedt een oplossing voor zowel crew-providers als organisaties die de lacunes in hun personeelsbestand willen aanvullen.

Vandaag telt het platform al meer dan 13.500 leden en daar komen er elke week honderden bij.

Enkele features op een rij:

Een nieuw project in de pipeline waar snel mensen voor gevonden moeten worden? Een last minute verandering of afzegging van een crew lid? Lokale crew nodig voor je productie in het buitenland?

Profiteer dankzij jouw ondernemingsprofiel van de innovatieve tools van Crewbooking:

  • Een unieke, krachtige zoekmachine, gekoppeld aan een internationale talentpool.
  • Vind medewerkers op basis van specifieke vak domeinen, vaardigheden, competenties, locatie, taal, eigen materiaal, certificeringen, …
  • Publiceer in een mum van tijd je kortlopende opdrachten en jobs en breng automatisch potentiële crews op de hoogte, overeenkomstig met je gerichte zoekopdracht.
  • Dankzij de CV Box heb je instant contact met de mensen die reageren op je opdracht en win je aan efficiëntie omtrent het beheer van jouw boekingen. Eén vlotte beweging van sourcen tot boeken en klaar!
  • Genereer een ongelooflijke tijdwinst door in real time de beschikbaarheden van jouw hele team te visualiseren.
  • Nodig jouw frequente en/of minder frequente freelancers uit om je team te vervoegen via de My Team-functie, zonder dat ze zichtbaar zijn voor andere Crewbooking leden. Met andere woorden, bouw je eigen community uit zonder beperkingen, op maat van jouw voorkeuren.
  • Organiseer je teams op basis van persoonlijke tags en criteria.
  • Plaats jouw nieuwsberichten, evenementen, opleidingen, product updates,... op onze newsfeed en communiceer deze naadloos naar een specifieke doelgroep via een fijnmazige targeting

Surf snel naar de site en ontdek alle mogelijkheden van Crewbooking.

Of kijk naar de webinar die van toepassing is voor jouw sector:

Webinar: Crewbooking voor de kunsten- en eventsector

Webinar: Crewbooking voor de AV- en filmsector