Freelancers in de creatieve sector

Performing
for creative
people.

HR-partner for the creative industry

Ontdek onze diensten

 • Over Amplo
  Amplo projectcontract

  Projectcontract

  Steeds meer organisaties kiezen voor een combinatie van eigen personeel voor de kernactiviteiten en tijdelijke externe projectmedewerkers voor expertise, vakmanschap of mankracht. Projectcontracten vormen één van de oplossingen op maat van sectoren gedreven door projectmatig werk.

 • Amplo kunstenaarsvisum

  Werken met een kunstenaarsvisum? | Artikel 1Bis

  Artikel 1Bis is er voor autonome kunstenaars met een kunstenaarsvisum die niet onder gezag van een werkgever vallen, maar in ruil voor een artistieke prestatie wel een ethisch loon krijgen uitbetaald van een opdrachtgever. 

  Wij scharen ons achter een ethischer versie van het Artikel 1 bis-contract die op z’n minst de loonbarema’s respecteert. Zo willen we de gebruikers op een niet-dwingende manier bewust maken dat duurzaam altijd beter is en onze steun geven aan de meest precaire freelancers uit de sector.

 • Amplify Night
  AMPLO

  Infosessies kunstenaarsstatuut

  Het “kunstenaarsstatuut” bestaat al een hele tijd, maar lijkt soms even fabelachtig als het monster van Loch Ness. Hoewel het veel interesse wekt, blijven er hardnekkige mythes over bestaan. Kom voor eens en altijd te weten wát het statuut juist is, en of ook jij ervoor in aanmerking komt.

Catwalk_(c)JoVoets_2.jpg

Werken als Freelancer?

Wil je werken als Freelancer maar met de basisbescherming van een werknemer?

Amplo kan helpen

 

Ik heb een freelance Opdracht.

Wat doe ik nu? 

Blog

Hierbij geven we de antwoorden op de meest gestelde vragen. Vind je het antwoord op jouw vraag niet? Contacteer jouw Amplo kantoor. We helpen je graag verder.

Blog

Sociale contacten worden massaal teruggeschroefd en sociale afstand is de nieuwe norm. Belgische artiesten kunnen een hart onder de riem goed gebruiken. Door het afgelasten van concerten en festivals, uitstel van releases en promo en sluiting van platenwinkels, wordt stevig ingehakt op het ecosysteem van de muziekindustrie. De fysieke verkoop van cd’s en vinyl zien we met lede ogen aan herleid tot zo goed als nul. Vanuit die sector wensen we alle Belgische artiesten te ondersteunen en deze een duw in de rug te geven. We brengen een korte maar duidelijke boodschap: #PlayLocal, we nodigen iedereen uit om Belgische muziek te draaien en te beluisteren en zo de muzieksector te ondersteunen.

Nieuws

Benieuwd naar meer nieuws uit onze sector?
Lees onze blog en blijf altijd op de hoogte

Lees de blog

FAQ

Zit je met vragen?
Misschien kan onze FAQ een antwoord bieden.

Naar FAQ
 

Contacteer ons

Heb je vragen over verloning, juridische aspecten of geef je graag een opdracht door?

Contacteer ons