menu icon menu icon

Vrij als een freelancer én beschermd als een werknemer?

We maken dingen mogelijk en makkelijk!

 

  • Concentreer je op jouw creatieve job, Amplo zorgt voor de correcte papieren
  • Jouw documenten en administratie worden centraal geregeld
  • Jouw persoonlijke consulent begeleidt je in het papierwerk
  • Het bepalen van je prijs? Amplo adviseert op maat
    Tijdens je job ben je verzekerd via een arbeidsongevallenverzekering
    Ook in het buitenland kan je rekenen op Amplo

We take care of our creatives 
Amplo biedt jou de kans om je meer te concentreren op je creatieve job. Wij beschikken over de nodige juridische expertise en knowhow rond verloning. Het sturen van een factuur naar je opdrachtgever was nog nooit zo eenvoudig. Jouw persoonlijke consulent houdt je verschillende opdrachten bij en is helemaal op de hoogte van jouw situatie. 

De vrijheid van een freelancer én de bescherming van een werknemer.


Werken via Amplo betekent dat je alle rechten van een werknemer hebt. Je hebt dus ook recht op vakantiegeld, eindejaarspremie en dubbele betaling op feestdagen. Bij Amplo geniet je zowel de vrijheid van een freelance-werknemer als de bescherming van een werknemer. Zo ben je altijd gerust. 

Veilig en verzekerd


Amplo waakt als officiële werkgever over een veilige tewerkstelling. Wij lichten jou in over de risico’s van elke werkpost. Mocht er iets gebeuren tijdens de uitvoering van je opdracht, dan kan je terugvallen op de arbeidsongevallenverzekering  die wij voorzien in het contract. Deze verzekert je voor fysieke risico’s tijdens de prestatie én tijdens de verplaatsingen van en naar de werkplek. Er is ook een uitbreiding voor bijvoorbeeld traveldays, onbetaalde repetities die gelinkt zijn aan contracten, montagedagen, … licht jouw persoonlijke consulent hier tijdig over in!

Ondersteuning op maat


Elke situatie is anders. Misschien beroep je je op een werkloosheidsuitkering via het kunstenaarsstatuut of kom je recht van de schoolbanken. Daarom houden we bij Amplo van een persoonlijke aanpak en bekijken we samen jouw specifieke wensen en mogelijkheden.

 

Heb je een opdracht binnen, maar heb je vragen rond prijszetting? Wij zorgen met plezier voor een simulatieberekening en letten daarbij op de wettelijke loonbarema’s. Je versterkt zo je onderhandelingspositie bij je opdrachtgever én weet waar je recht op hebt.

Buitenlandse ambities?
Indien je een job in het buitenland te pakken hebt, brengen wij hiervoor de nodige documenten in orde. Zo heb je voor een tewerkstelling in het buitenland een A1 (of detacherings)document nodig. Afhankelijk van het land waar je gaat werken, zijn er mogelijk nog verplichtingen. Geef deze opdracht ruim op tijd aan ons door. Zo kunnen wij tijdig de nodige documenten aanvragen.

 

Is je opdrachtgever gevestigd in het buitenland? Ook dan brengen wij jouw contract in orde. Amplo bespreekt vooraf de betalingsmodaliteiten met je opdrachtgever. Verder verloopt alles zoals bij alle andere contracten.

Meer weten?
Benieuwd hoe je net als duizenden andere freelancers betaald kan worden als werknemer en je toch niets hoeft aan te trekken van de administratie?
Kom dan langs bij het dichtstbijzijnde Amplokantoor, bel ons op of stuur een mailtje.