Over ons

Onze partners

Als partner en sponsor van talrijke organisaties wil Amplo bijdragen aan een sterke en duurzame creatieve sector waarin opleidingen, kansen en een correcte sociale bescherming centraal staan.

mediarte_logo_CMYK_CMYK.jpg

mediarte vertegenwoordigt, als sociaal fonds van de Belgische audiovisuele sector, alle private omroepen, productiehuizen, facilitaire bedrijven en digitale agentschappen van werknemers en uitzendkrachten over zelfstandigen tot werkzoekenden en  studenten met inbegrip van hun docenten.

Als neutrale en objectieve partner, informeert, ondersteunt en adviseert mediarte alle betrokkenen uit de sector over werkgelegenheid en opleidingen.
 

 

 

VIBE

 

VI.BE is een groot en sterk aanspreekpunt dat er staat voor élke artiest uit eender welk genre, van beginner tot professional en van lokaal tot internationaal. VI.BE bouwt bruggen tussen genres en niveaus, ondersteunt muzikaal talent en zet het op de kaart, tot voorbij de landsgrenzen.

TAZ.jpg

Theater Aan Zee is een jaarlijks tiendaags theater- en muziekfestival in Oostende dat wij graag mee ondersteunen. Niet in het minst omdat TAZ er uitdrukkelijk voor kiest om de beginnende kunstenaar centraal te plaatsen en het jonge werk, in al zijn diversiteit, optimale speelkansen te geven en bij te staan.

theaterfestival.jpg

Op het jaarlijkse Theaterfestival (in Antwerpen, Brussel of Gent) worden de meest belangwekkende en toonaangevende theatergebeurtenissen van het seizoen afgewisseld met debatten, nagesprekken en workshops. Sinds enkele jaren steunt Amplo de Roel Verniersprijs, waarmee we jong podiumtalent een kans willen bieden. We gaan er samen op zoek naar frisse concepten van beginnende en afgestudeerde podiumkunstenaars uit alle hoeken: theater, dans, slam, performance, … Benieuwd naar het volledige programma? Klik hier en kom het te weten!

horst.png

Het interdisciplinaire team van vzw Onkruid wil mensen verenigen om de creatieve context van onze steden verder te ontwikkelen. In de prachtige omgeving van het kasteel van Horst, organiseerden zij de voorbije 5 jaar een indrukwekkend festival met een zorgvuldig geselecteerd muziekprogramma in combinatie met in-situ beeldende kunstwerken en talks van Europese changemakers.

TRACK_LOGO_2018_BLAUW-ROOD_1.jpg

Muziekcentrum Track is een huis van en voor muzikanten, muziekorganisaties en muziekliefhebbers. Ze ondersteunen, informeren en coachen muzikanten en geven ruimte aan organisaties en creatieve bedrijfjes. Met vijf concertzalen, 38 leslokalen, drie repetitieruimtes, één opnamestudio en twee radiostudio's behoort Track tot de grootste muziekcentra van Vlaanderen. Amplo is thuis in één van de negen kantoorruimtes.

FFO_LOGO_2018_CONTOUR-3.jpg

Amplo is trotse partner van het Filmfestival Oostende dat sinds 2007 uitgroeide tot een begrip in de Vlaamse Filmwereld, met een heel eigen dynamiek en een focus op de bloeiende Vlaamse filmindustrie.

De focus op Vlaamse film in combinatie met een internationaal aanbod, aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK! - competitie en onontdekte films uit de Taste Of Europe - competitie, zorgen voor een programma met internationale uitstraling én een focus op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van De Ensors, de Vlaamse Filmprijzen.

EMME%20Logo%20Final-04_0.jpg

Electronic Music Maker Event is hét overkoepelende event voor de music making industry: een unieke combinatie van beursstanden, masterclasses, opleiding & networking. EMME richt zich naar de volledige community van (beginnende) muzikanten, DJ’s, producers, en event professionals. Zij kunnen er de nieuwste producten vinden op vlak van DJ-uitrusting, opnamemateriaal, studio-inrichting, muziekinstrumenten,enz. Ze komen er ook in contact met gelijkgestemden, kunnen hun demo droppen bij de aanwezige labels en ontvangen tijdens de masterclasses tips & tricks van ervaren artiesten, DJ’s en producers. 

1314_logo_pxl_music.png

PXL-Music leidt studenten op tot muzikanten, muziektechniekers of -managers met de nodige professionele ervaring en hands-on mentaliteit.  Ze zijn professionals die landsgrenzen overschrijden, platgereden paden verlaten en  beschikken over het nodige vakmanschap om een eigen beroepspraktijk vorm te geven. Tijdens tal van projecten leren studenten samenwerken, initiatief nemen, creatief denken, zichzelf uitvinden, op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen. Praktijkervaring staat centraal, en dat ondersteunen we bij Amplo maar al te graag.

us%20by%20night.jpg

Amplo is trotse partner van Us By Night, een drie nachten durend creativiteits- en designfestival met inspirerende en eigentijdse artiesten van over de hele wereld. 

Film Fest Gent

Elk jaar in oktober stelt het festival ruim 100 langspeelfilms en 30 kortfilms voor uit de gehele wereld. Naast een officiële competitie organiseert het festival jaarlijks een reeks concerten. Met zijn focus op filmmuziek behoort Film Fest Gent na Cannes, Venetië en Berlijn tot de top vijf onder de Europese filmfestivals met een eigen karakter.

 

1up_klein.png

1Up- Conference: a showcase for the future of gaming @ Kortrijk XPO
Amplo is partner van 1Up Conference èn Belgian Game Awards en geeft een prijs van 1.000 euro aan de ‘most promising game’. 

Ben je actief in de game business, dan is er de conference met inspirerende talks door internationale toonaangevende sprekers. Ben je een gamer, dan is de beurs zeker iets voor jou. 

En last but not least zijn er de uitreiking van de Belgian Game Awards

Creative Belgium

Creative Belgium reikt jaarlijks awards uit voor de meest innovatieve en opvallendste campagnes tijdens Creative Belgium Awards. Deze organisatie verenigt en inspireert creatieve denkers die betrokken zijn bij het creëren van communicatie: copywriters, art director, fotografen, regisseurs, strategen, webontwerpers, producenten, studenten, leraren, ... Creative Belgium is een non-profit organisatie.

 Creative Fair Play

Flanders DC en Creative Network roepen zowel ondernemers uit de creatieve sector als opdrachtgevers op om de best practices mee uit te dragen via hun website en sociale media. Wie dat wil kan het speciaal hiervoor ontwikkelde Creative Fair Play-logo opnemen in de eigen communicatie als intentieverklaring om aan te geven dat hij/zij de regels van Creative Fair Play volgt.