menu icon menu icon
blog - Pepijn Lammar

t-heater wordt Amplo

13-03-2023

Nieuw verhaal

Als Sociaal Bureau voor Kunstenaars was t-heater sinds 2003 een voortrekker. Nu, vijftien jaar later, dekken zowel de terminologie als het imago niet langer de lading. Tijd dus, voor een nieuw verhaal.

Recent werd ons moederbedrijf t-groep overgenomen en zorgde een kersverse directieploeg voor een frisse wind van innovatie.  Met een nieuwe naam, een nieuwe look en een aangepast en uitgebreider aanbod is Amplo een aparte, onafhankelijke divisie, en niet langer onderdeel van t-interim. We zijn door de jaren uitgegroeid tot een HR-partner voor de brede creatieve sector, een heel ander concept dan het klassieke SBK.

Nieuwe naam: tewerkstelling versterken

Op zich heeft Amplo geen betekenis, maar het wil wél iets zeggen. De naam werd afgeleid van amplify en employment. Want dat is wat Amplo wil doen: tewerkstelling versterken, door ondersteuning te bieden aan de creatieve sector in zijn geheel en aan individuele werknemers in het bijzonder. Ook visueel maakt ons ietwat oubollig grafisch imago plaats voor een kleurrijk merk dat nauwer aansluit bij de sectoren waarbinnen Amplo actief is.

Nieuwe winkel

Uiteindelijk vormden inhoudelijke veranderingen de aanleiding voor deze rebranding. Achter de schermen wordt al twee jaar hard gewerkt aan een reeks nieuwe projecten en software om flexibele oplossingen te bieden voor een sector die constant in transitie is. Amplo wordt een zogenaamde one stop shop met een breed arsenaal aan “HR-maatwerk”,  stuk voor stuk doordacht onderbouwd en voorafgegaan door uitgebreide juridisch-fiscale aftoetsing. Zo zijn er in-housediensten, HR-management, een ethische toepassing van artikel 1bis, duaal werkgeverschap, projectcontracten en outsourcing,  invulling van vacatures, productieassistentie op sets, ondersteuning rond het kunstenaarsstatuut, advies over werken in het buitenland en arbeidsvergunningen, enzovoort.

Natuurlijk zullen de SBK-contracten niet verdwijnen. De sterke punten van ons oude merk zijn enorm waardevol en die blijven meer dan ooit aanwezig in de organisatie. Onze nabijheid, maatwerk en vakkennis willen we blijven versterken. Amplo verenigt die eigenheid met al onze nieuwe diensten.

Wat kan Amplo voor jou betekenen? Oplossingen op maat

share this

blog

CUT TO: GENT kijkt terug op een geslaagde editie

Het festival brengt filmmakers samen en biedt het publiek een inspirerende mix van onder meer films, workshops en netwerkmomenten.

Lees meer

blog

Unwrap festival voor professionals en studenten uit de entertainmentsector

Van 12 tot 14 oktober kan je in Kortrijk naar Unwrap, een crossover festival waar professionals, opleidingen, start-ups en freelancers uit de entertainment- en gamesector elkaar ontmoeten.

Lees meer

blog

Artisan Platform en Amplo/Paymate versterken de creatieve sector

Artisan Platform en Paymate, de payroll service van Amplo, versterken de creatieve sector

Lees meer