Blog

Amplo deint mee op Theater aan Zee TAZ#2022

Naar jaarlijkse gewoonte zette de koningin der badsteden haar deuren open voor het theater-, muziek- en literatuurfestival Theater Aan Zee. Van woensdag 27 juli tot en met zaterdag 6 augustus stond in Oostende cultuur in haar meest bruisende vorm centraal, en als vaste partner van deze creatieve meerdaagse sinds zes jaar tekende ook Amplo weer present. Samen met Theater Aan Zee zetten we bij Amplo onze schouders onder faire verloning en verzorgen we contracten voor heel wat jonge theatermakers, muzikanten en techniekers..

Sectordag

Maandag 1 augustus waren we te vinden als Levend boek op de sectordag jong theater. Tijdens dit unieke info- en ontmoetingsmoment wilde Theater Aan Zee iedereen samenbrengen die meebouwt aan wat de podiumkunstensector vandaag is en morgen kan zijn.

Tussen o.a. makers, programmatoren en acteurs vond je ook onze Amplo-medewerkers die klaarstonden om de artiesten zo goed mogelijk te adviseren en op weg te helpen.

Datum & locatie: maandag 01/08 van 14u tot 17u Kunstencentrum KAAP

1659606496_groot-taz_0

Pitchsessie Jong Muziek

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerden Amplo en VI.BE samen met de Zwerver en Sabam for Culture een ‘pitchsessie’ in het kader van Jong Muziek. Alle door de Zwerver geselecteerde artiesten kregen de kans om zich voor te stellen aan professionals uit de muzieksector.

Ze kregen feedback op hun persoonlijk traject, zakelijke coaching op maat en konden ervaringen uitwisselen met elkaar. Daarnaast speelden alle artiesten ook op verschillende tijdstippen en locaties in Oostende. Waren dit jaar van de partij:

Dishwasher_

Dishwhat? Verwacht je aan elektronische jazz gepresenteerd door drie afwashulpjes uit het Gentse die er alles aan doen om de muren tussen genres weg te schrobben en een zo fris mogelijke sound te presenteren. Vanuit een grote bewondering voor computer geproduceerde muziek benadert het trio hun vrij conventionele instrumenten op zo'n manier dat er geen associatie meer is met een klassiek jazz trio.

Live neemt hun energieke set door improvisatie onverwachte wendingen waarbij composities worden uitgerokken of afgebroken zodat de band en dus ook het publiek zich volledig kunnen overgeven aan het moment. Leden van de band zijn Arno Grootaers, Werend Van Den Bossche en Louise van den Heuvel.

https://vi.be/platform/dishwasher

https://theateraanzee.be/programma/dishwasher

TAZ15_0

Lupaganggang

Lupaganggang bracht z’n beloftevolle fusion jazz uit het Brusselse mee naar zee. Ze laten zich inspireren door onder meer Kamaal Williams, Roy Ayers, The Breathing Effect, STUFF. en Black Midi en produceren een sound die rijk is aan textuur, met een onderhuidse groove waar je niet om heen kan.

Waar ze oorspronkelijk in 2017 als jazz/funk coverband begonnen, is hun muziek nu geëvolueerd naar eigen songs die ze voor het eerst uitbrachten op hun debuut EP ‘Stalingrad’. Door het verlangen van de band naar creatieve uitbreiding over genres, hebben ze de afgelopen drie jaar op diverse Belgische podia mogen optreden, waaronder Ancienne Belgique, FLagey, Gent Jazz en Handelsbeurs. Ze ‘wonnen’ reeds een eerdere pitch sessie urban in 2020 en zien ze graag terug in een nieuwe fase van hun artistieke traject.

https://vi.be/platform/lupaganggang

https://theateraanzee.be/programma/l%C5%A9p%E1%B8%81gang-gang

Noa Lee

Noa Lee is een Belgische indie-pop band, geleid door songwriter/zangeres/pianiste Nina Kortekaas. Ze speelden al in zalen als Olt Rivierenhof, Ancienne Belgique, Brakke Grond en Trix. Onlangs brachten ze hun eerste EP uit, belichaamd door een kort filmpje dat te zien is op Youtube.

https://vi.be/platform/noalee

https://theateraanzee.be/programma/noa-lee-1

TAZ8_0

Blond

De 3 jonge vrouwen van BLOND schrijven scherpe maar gevoelige Nederlandstalige teksten en drijven hun synths aan met female power. Hun muziek draagt steeds een diepere boodschap, maar met een goeie dosis humor en een persoonlijk verhaal. BLOND wil het stereotype van het domme blonde meisje terug claimen en het woord een nieuwe betekenis geven.

https://vi.be/platform/blond

https://theateraanzee.be/programma/blond

Rosa Butsi

Rosa Butsi, hiervoor Roos Denayer, is Soundtrack winnares 2020 en artist in residence in Het Depot. Haar muzikale genen erfde ze van haar Hongaarse oma, wiens naam perfect kan fungeren als een passend alter ego.

Met haar warme stem en zichzelf begeleidend op gitaar zorgt ze voor een oorstrelende mix van jazz en singer-songwriter. Muzikaal ondersteund door Trui Amerlinck (Tsar B, Ivy Falls) op bas en Jordi Geuens (Selah Sue) op drums brengen ze in trio veelzijdige en uitgepuurde muziek.

"Circle One", de debuut EP, kwam uit in september 2020. Ze laat zich per nummer beïnvloeden en begeleiden door fris muzikaal talent uit haar vriendenkring, haar "eerste cirkel" als het ware. Gedurende het hele jaar brengt ze om de twee maanden een single met bijhorende live video uit op haar online kanalen.

https://vi.be/platform/rosabutsi

https://theateraanzee.be/programma/rosa-butsi

Empty apartments

Empty Apartments is het soloproject van gitarist/producer Jolan Decaestecker.

In een poging ambient te laten bestaan buiten haar nauwe definitie als achtergrondmuziek, onderzoekt het project concepten als verrassing en dynamiek die de luisteraar in het beste geval een keuze laten de muziek op de voor of achtergrond te beleven.

De composities bestaan uit bewerkte tapeloops, iPhone opnames, field recordings, cassettes, soundscapes en improvisaties aangevuld met arrangementen.

https://vi.be/platform/emptyapartments

https://theateraanzee.be/programma/empty-apartments-1
 

Magic Max

Magic Max werd in 2019 als soloproject bedacht door Max Poelman. Aanvankelijk enkel om zijn 4-track opnames te kanaliseren, maar het project evolueerde geleidelijk tot een full liveband. De band bestaat momenteel uit leden van Lenny pistol, gutmodel, J3MB1 en vormt daarmee een weerspiegeling van de Brussels lofi indierock scene.

https://theateraanzee.be/programma/magic-max-1

Laura Y.

piano composer // aspiring film composer // film student // illustrator

inspired by maestro Sakamoto Ryuichi and minimalist piano composers

joining the neo-classical movement

with a punk attitude

currently collaborating with Bboy Faïsi

https://vi.be/platform/lauray

https://theateraanzee.be/programma/laura-y-1
 

Theater aan Zee was het uitgelezen moment om de nieuwste theater, literaire en muzikale werken te ontdekken.