Blog

AMPLO @ Anima

Van 1 tot 10 maart vond in het Brusselse Flageygebouw het filmfestival Anima plaats. Tien dagen lang kon jong en oud er proeven van de animatiefilm in al zijn glorie. Op het programma stonden onder andere voorstellingen van kortfilms, premières van enkele langverwachte nieuwe langspeelfilms en onuitgebrachte films. Kortom, voor elk wat wils. Naast al die films waren er ook tentoonstellingen, lezingen, workshops, gesprekken en infosessies. Ook AMPLO droeg eraan bij.

Industry Day

Op dit moment scheert de animatiefilmsector hoge toppen in België en ver daarbuiten. De studio’s schieten als paddenstoelen uit de grond, waardoor er meer films verschijnen. Bovendien sleept de Belgische animatiesector prijs na prijs in de wacht. Alleen kreunen de studio’s onder een tekort aan gespecialiseerd personeel: ze zijn dus naarstig op zoek naar specifieke (technische) profielen. Daarom sloegen Anima en de sector de handen in elkaar met mediarte, de Unie Van Regisseurs en screen.brussels en AMPLO om een heuse Industry Day te organiseren. Het doel? De spelers in de sector dichter bij elkaar brengen.

AMPLO NEWSLETTER Q4 2018 - Anima

Op maandag 4 maart ging Industry Day van start met presentaties van verschillende animatiestudio’s. Met flitsende filmpjes vertelden de opdrachtgevers welke projecten ze al op hun palmares hadden staan; veelbelovende trailers gaven dan weer een voorproefje van de projecten die op stapel staan. Voor de freelancers en het publiek was dit een buitenkans om in no time helemaal op de hoogte te zijn van wat er leeft in de animatiebranche.

Na de middag organiseerde AMPLO in coproductie met mediarte een sollicitatie-evenement, geïnspireerd op het concept van speeddating. Vooraf geselecteerde freelancers konden via een doorschuifsysteem aan tafel gaan bij een vertegenwoordiger van een studio. Er werden handen geschud, portfolio’s bekeken en contactgegevens uitgewisseld. 

Na afloop bleek de balans van Industry Day positief. Zowel bedrijven als freelancers waren tevreden over het evenement en juichen dit soort initiatieven voor de toekomst toe. Het blijken ideale evenementen om kennis met elkaar te delen, om te netwerken en – niet onbelangrijk – om te rekruteren.
 

Student Day

In samenwerking met mediarte volgde op dinsdag 5 maart een infomoment voor studenten van de filmscholen. Amplo zette eerst uiteen hoe je kan worden verloond in de creatieve sector. Daarna spraken jonge filmmakers over het begin van hun professionele loopbaan. Voor de studenten bleken die ervaringen en inzichten van soortgenoten een grote plus. Een geïnformeerd student is er immers twee waard!

anima

 

Blijf op de hoogte van het nieuws

uit de sector en volg ons

op Instagram of Facebook!