Blog

Alice Valle, de nieuwe OM in Brussel

We stellen met trots Alice Valle voor, de kersverse Office Manager van ons kantoor in Brussel. Speciaal voor onze blog peilden we naar haar culturele invloeden en de uitdagingen die haar te wachten staan. 

“Na vier jaar als consulente kreeg ik tijdens de zomer van 2017 de kans om Amin Dridi te vervangen als Office Manager. Een hele uitdaging!”

photo alice 3

Wat die uitdagingen precies zijn? “Ik zou Amplo graag op een positieve en nog sterkere manier laten aansluiten op het Brusselse culturele leven, en een ware partner worden van al wie een creatief beroep uitoefent, in de breedste zin van het woord. Het moet voor hen voor de hand liggend worden om zich tot Amplo te richten om medewerkers aan te werven, advies te krijgen over statuten of administratieve oplossingen te vinden voor hun project.”

“En dan is er natuurlijk het team. Ik ben trots dat ik deel uitmaak van een team waar zowel Frans als Nederlands wordt gesproken, waarin jonge vrouwen (en sinds kort ook mannen) zich dagelijks inzetten voor een dynamische maar niet eenvoudige job. Mijn grootste doel is om het team zo te managen dat ze nog steeds met de glimlach komen werken – ondanks de stress en werklast die soms aanzienlijk zijn.”

Elke OM brengt een eigenheid mee naar de job. Wat is de personal touch van Alice? 
“Ik heb altijd met artiesten gewerkt. Eerst als stagiaire bij het Luikse Festival Voix de femmes, waar muziek, kunst en vrouwenrechten op de voorgrond werden geplaatst. Later startte ik bij een administratief kantoor dat zich bezighield met het beheer en de boekhouding van vzw’s. Na een korte passage bij het Luikse theater kwam ik bij Amplo Brussel terecht. Ik beschikte dus al over een uitstekende kennis van administratie en productie voor artistieke en culturele projecten. Dit heeft me geholpen om snel te kunnen evolueren binnen Amplo. Ik kende de prioriteiten en vereisten van artiesten. Het is belangrijk om te begrijpen hoe we hen zo goed mogelijk kunnen helpen en ondersteunen.”

Ik ken de prioriteiten en vereisten van artiesten. Het is belangrijk om hen te begrijpen om ze zo goed mogelijk te kunnen helpen en ondersteunen.

Maar niemand is zijn job alleen. Wat doet, leest, kijkt Alice naast haar werk als OM? 
“Van zodra ik de deur van het kantoor achter me dicht trek, begin ik te lopen. Om overal op tijd te geraken (ik neem mijn geweldige zoontje van zeven mee naar de atletiekclub, het zwembad of het jeugdtheater), maar ook omdat ik het graag doe. In het bos en de parken van de stad, met mijn hond.” 

“Ik ga vooral zo regelmatig mogelijk naar theatervoorstellingen. Ik heb een abonnement op het Théâtre National maar bezoek ook andere zalen om nieuwe regisseurs en stukken te ontdekken, of ik ga naar concerten en dansvoorstellingen. Mijn favorieten zijn Fabrice Murgia, en ik ga met ook plezier kijken naar zijn broer David en het collectief Raoul. Of naar Jaco Vandormael en Michèle Ann de Mey, Ascanio Celestini en nog vele anderen. Ik wil ook even het Collectif Mensuel vermelden. Dit is een groep aparte en gekke acteurs/regisseurs/muzikanten waarmee ik met veel plezier een stukje weg heb afgelegd.”

“Verder vul ik mijn vrije tijd met het lezen van politieromans. Ik ben fan van Fred Vargas, maar ook van enkele Italiaanse schrijvers zoals Marco Malvaldi en Margaret Mazzantini. Op muzikaal vlak ontdek ik graag nieuwe dingen en heb ik een voorkeur voor Belgische groepen zoals Balthazar, Warhaus, Girls in Hawaii, Oscar and the Wolf, Ann Pierlé, Hydrogen Sea en Dan San. Maar ik heb ook een kleine zwak voor Italiaanse klassiekers als Francesco Guccini, Paolo Conte en Carmen Consoli.”